banner
Waarom is sport zo belangrijk?

Waarom is sport zo belangrijk?

Op het Samenspel heeft sport een grote rol. Waarom? Door te sporten:

Zit je beter in je vel

Heb je plezier

Kun je samen presteren

Leer je met elkaar om te gaan

Leer je met emoties om te gaan

Leer je omgaan met winst en verlies

Leer je door te zetten

 

Wat houdt dit in de praktijk in?

Uit bovenstaand rijtje kun je opmaken hoe belangrijk wij sport vinden op het Samenspel. De kleutergroepen krijgen 1 keer in de week gymles van een vakleerkracht. De groepen 3 t/m 8 krijgen 2 keer in de week les van een vakleerkracht.

De gymlessen zijn gevarieerd en zo ingericht dat ieder kind op zijn/haar eigen niveau mee kan doen. Plezier beleven aan sport staat voorop en iedereen moet succes kunnen beleven in het sporten en bewegen. Er wordt vaak in kleine groepen gewerkt waardoor iedereen veel in beweging is en de nadruk naast beter leren bewegen ook ligt op zelfstandigheid en samenwerken.

 

De vakleerkracht houdt de ontwikkeling van elke leerling in de gaten middels een leerlingvolgsysteem. Dit leerlingvolgsysteem wordt onder andere gebruikt voor de doorverwijzing naar de naschoolse lessen van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT).

 

right_image

Jeugdsportfonds

Wilt dat uw kind ook buiten school om gaat sporten, maar is dat eigenlijk te duur voor u? Kijk dan eens op de website van het Jeugdsportfonds of kom even langs bij Aziz (noord), Mo ( midden) (congiërge) of Matthijs (vakleerkracht gymnastiek). Het Jeugdsportfonds kan u bij de betaling ondersteunen.